کارآمد سپندار پارس

کراس استافینگ چیست؟

Cross stuffing

کراس استافینگ (Cross Stuffing) یکی از روش های کاربردی در صنعت حمل و نقل دریایی بوده و می توان آن را راهکاری مفید برای یکسری از محدودیت های اقتصادی، سیاسی یا حتی جغرافیایی دانست.

در این مقاله علاوه بر تعریف کراس استافینگ و اهمیت آن در حمل دریایی به بررسی هزینه‌ ها، کاربردها، مزایا و معایب و نکات مهم مرتبط با آن می پردازیم.

تعریف کراس استافینگ

کراس استافینگ چیست

کراس استافینگ به طور کلی یک نوع روش جابجایی بار در حمل دریایی محسوب می شود. در این روش کانتینرهای یک کشتی در بندری غیر از بندر مقصد تخلیه شده و مجددا در کانتینرهای یک کشتی دیگر بارگیری می شوند و از آنجا به سوی بندر مقصد حمل می گردند.

در روش کراس استاف علاوه بر تغییر کانتینرها نیاز است که خط کشتیرانی نیز تغییر نماید. این نوع از روش حمل به دلیل حساسیت بالا در حمل و نقل و عدم وجود زیرساخت لازم در همه بنادر قابل انجام نیست.

به طور کلی به دلیل محدودیت های موجود برای ارسال مستقیم بار به کشورهای درگیر تحریم از روش کراس استافینگ استفاده می شود تا بتوان انواع بارها و محموله ها را از راه آبی به این کشورها انتقال داد.

برای انجام پروسه کراس استافینگ وجود دستگاه ها و تجهیزات مخصوص و پیشرفته برای تخلیه و بارگیری ضروری است تا امنیت بارها حفظ شود و آسیبی به محموله ها وارد نگردد. از طرفی انتخاب یک شرکت حمل و نقل دریایی معتبر نیز می تواند مهر تاییدی بر تضمین سلامت بارها در حین عملیات حمل و نقل باشد.

شرکت حمل و نقل دریایی کارآمد سپندار پارس در سریع ترین زمان و با امنیت بالا این شرایط را برای شما فراهم می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید از طریق راه های ارتباطی موجود در فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

کاربردهای کراس استاف

کاربردهای کراس استافینگ

کراس استاف به طور کلی روشی است که برای غلبه بر محدودیت ‌های ظرفیت بنادر به کار گرفته می‌ شود. اما این روش کاربردهای دیگری نیز دارد. برخی از کاربردهای کراس استافینگ عبارتند از:

  • در صورت عدم ظرفیت کافی در بندر مقصد برای پهلوگیری کشتی بزرگ، کانتینرهای بار به کشتی ‌های کوچکتر منتقل می ‌شوند.
  • روش کراس استافینگ این امکان را فراهم می کند تا با استفاده از یک کشور ثالث کالاها به کشورهای دیگر ارسال شود.
  • انعطاف ‌پذیری: تجار و بازرگانان با استفاده از این روش می توانند با وجود محدودیت ‌ها و موانع کالاهای خود را به مقصد مورد نظر ارسال کنند.
  • امکان مدیریت بارهای آسیب دیده: در شرایطی که بارهای یک کانتینر دچار آسیب دیدگی جدی شود به منظور عدم آسیب بیشتر و تحویل در موعد مقرر، محتویات آن به کانتینر دیگری انتقال داده می شود.

چه محصولاتی به کراس استافینگ نیاز دارند؟

یکی از محدودیت های کشورهای درگیر تحریم وجود مشکلات در جابجایی و عدم امکان مستقیم بار به بندر مقصد است. 

به همین منظور این محموله ها را از طریق کراس استافینگ جابجا و حمل می کنند. به طور کلی محصولاتی که نیاز به کراس استاف دارند عبارتند از قطعات یدکی خودرو، لوازم الکترونیکی مثل لپ تاپ، تلفن همراه و دوربین ‌های حرفه ‌ای، لوازم خانگی مثل یخچال، تلویزیون و ماشین لباسشویی، مواد غذایی، محصولات آرایشی و… .

لیست کالاهایی که به این روش از حمل و نقل کانتینری نیاز دارند بسیار گسترده است و به عوامل مختلفی مانند نوع کالا، کشور مبدا، کشور مقصد و قوانین و مقررات مربوطه بستگی دارد.

هزینه های روش کراس استافینگ

هزینه کراس استافینگ

کراس استافینگ نسبت به روش ‌های دیگر هزینه بالاتری دارد. هزینه این روش به عوامل متعددی از جمله نوع بسته ‌بندی کالا، ماهیت آن و نیاز محموله به تجهیزات و مجوزهای خاص بستگی دارد و متغیر می باشد.

علاوه بر این هزینه حمل و نقل در این عملیات نیز به هزینه‌ های کل اضافه می ‌شود. به طور متوسط، تعرفه این روش در حمل و نقل دریایی برای هر کانتینر با ابعاد ۲۰ فوت بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار تخمین زده می شود. افزایش مقدار بار نیز به همان نسبت باعث افزایش هزینه های کراس استاف خواهد شد.

مزایای روش کراس استاف برای ایران

کشور ایران به دلیل شرایط خاص سیاسی و اقتصادی و تحریم‌ های بین ‌المللی برای تجارت خارجی خود به روش کراس استاف متکی است. در واقع کالاهای صادراتی از ایران به بندرهایی نظیر بندر جبل علی دبی در امارات متحده عربی وارد شده و بعد از بارگیری مجدد بارها در یک کشتی کانتینری دیگر به مقصد حمل می شود.

مزیت استفاده از کراس استاف برای صادرات کالاهای ایرانی این است که امکان عبور از موانع تحریم را فراهم می کند و می توان انواع محموله ها را به کمک این روش به مقاصد مختلف ارسال کرد.

مزایای کراس استافینگ

کراس استافینگ نه تنها راهی برای دور زدن موانع تجاری است، بلکه مزایای عملیاتی نیز به همراه دارد. برخی از مزایای این روش از حمل و نقل عبارتند از:

  • با انتقال کالا به کشتی‌ های دیگر در بندرهای میانی، زمان رسیدن کالا به مقصد نهایی به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
  • با استفاده از این روش، نیازی به انبار کردن کالا در بندر میانی نیست و هزینه‌ های مربوط به انبارداری حذف می ‌شوند.
  • روش کراس استافینگ تا حدودی می تواند منجر به تسهیل عملیات گمرکی انجام شود.
  • در شرایطی که یکی از کانتینرها آسیب ببیند برای جلوگیری از صدمه بیشتر محموله ها را در کانتینر جدیدی بارگیری می کنند.
  • در حالتی که محموله ها به صورت نامتعارف و نادرست بارگیری شده باشند کراس استافینگ می تواند سبب بهینه سازی فضای درون کانتینر شود و افزایش ظرفیت بارگیری و کاهش هزینه های حمل کانتینری را به همراه داشته باشد.

معایب کراس استافینگ

روش کراس استاف با وجود مزایای متعدد همانند هر روش حمل و نقل بین المللی دارای معایبی است. معایب این روش عبارتند از:

  • یکی از اصلی ترین معایب کراس استاف امکان آسیب دیدگی و صدمه به محموله ها در زمان تخلیه بار از یک کانتینر و یا بارگیری مجدد در کانتینر جدید است
  • عملیات کراس استافینگ هزینه های اضافی نظیر هزینه جابجایی و انتقال محموله ها برای بارگیری مجدد، هزینه اجاره تجهیزات حمل بار، هزینه های مربوط به نیروی انسانی و حتی هزینه های انبارداری را در پی خواهد داشت.
  • یکی دیگر از معایب روش افزایش زمان حمل و نقل است که می تواند سبب تاخیر در تحویل محموله ها به بندر مقصد شود.
  • کراس استافینگ نیازمند وجود زیرساخت و تجهیزات لازم برای جابجایی بار و همچنین وجود نیروی انسانی مجرب و متخصص است و انجام آن در همه بنادر امکان پذیر نیست.
  • عملیات کراس استافینگ نیازمند زمانبندی دقیق برای هماهنگ سازی قسمت های مختلف زنجیره تأمین است و در صورت عدم توجه کافی می تواند منجر به تداخل در برنامه ریزی و بروز مشکلاتی در اطلاعات و دیتاهای هر یک از محموله ها گردد.
  • در طی عملیات کراس استافینگ امکان بروز مشکل در حین حمل و نقل محموله ها و حتی در پروسه انبارداری وجود دارد و این مشکلات می تواند اختلالاتی را در مدیریت زنجیره تامین و زمانبندی تحویل آنها به وجود آورد.

نکات مهم درباره کراس استافینگ

نکات مهم کراس استافینگ

قبل از استفاده از روش کراس استافینگ چند نکته مهم وجود دارد که باید دقت ویژه ای به آنها شود. برخی از نکات مهم عبارتند از:

  • استفاده از این روش برای واردات کالاهای تحریم ‌شده ممکن است منجر به توقیف محموله و خسارات مالی سنگین شود.
  • نیاز به تجهیزات خاص و وجود هزینه‌ های جانبی در حمل و جابجایی بارها منجر به افزایش هزینه های ارسال بار می گردد.
  • انتخاب یک شرکت حمل و نقل دریایی معتبر و باسابقه در زمینه کراس استافینگ بسیار مهم و حیاتی می باشد.
  • بیمه حمل و نقل دریایی برای محموله ها در برابر خطرات احتمالی برای کراس استافینگ امری مهم و ضروی است.
  • آشنایی با قوانین و مقررات حمل دریایی کشورهای مبدا، مقصد و ثالث برای جلوگیری از مشکلات قانونی مانند توقیف محموله و جریمه ‌ها از جمله موارد مهم به حساب می آید.

تفاوت کراس استافینگ و ترانشیپ

کراس استافینگ و ترانشیپ دو روش کاربردی در حمل و نقل دریایی هستند که در نحوه جابجایی بار، هزینه ها و صدور بارنامه با هم تفاوت دارند.

در کراس استاف کانتینرها از یک کشتی در بندر ثالث تخلیه شده و مجددا در کانتینر کشتی دیگری بارگیری می شوند و اصطلاحات تعویض کانتینر ضورت می گیرد.

در حالی که در ترانشیپ ممکن است که در بندر ثالث وسیله حمل و نقل به بندر مقصد تغییر کند و محموله ها از کشتی به هواپیما منتقل شوند. برای آشنایی بیشتر با تفاوت های این دو روش می توانید به مطلب تفاوت کراس استاف و ترانشیپ مراجعه کنید.

نتیجه گیری

در این مقاله مفهوم کراس استافینگ تا حد امکان به زبان ساده و به صورت شفاف توضیح داده شود و کاربردها و  مزایا و معایب آن نیز مورد بررسی قرار گرفت.

لازم به ذکر است که روش کراس استاف برای عبور از تحریم ها بسیار کاربردی بوده و کالاهای داخلی به کمک این روش می توانند در بنادری نظیر بندر جبل علی بدون محدودیت اقدام به تخلیه بار و بارگیری مجدد به سمت مقصد کنند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *