کارآمد سپندار پارس

حمل و نقل کانتینری

حمل و نقل کانتینری

یکی از اصلی ترین و ایمن ترین روش های حمل دریایی بار، حمل و نقل کانتینری است. در این روش کالاها در کانتینرهای استاندارد قرار گرفته و با استفاده از وسایل حمل و نقل گوناگون مانند کشتی، قطار، کامیون و… جابجا می شوند.

کانتینر به عنوان یک جعبه فلزی مستحکم از ایمنی بالایی برخوردار بوده و برای ارسال بارهای یخچالی نیز از آن استفاده می شود.

حمل کانتینری نسبت به سایر روش های حمل آبی مزیت هایی را به همراه دارد و از همین رو بسیاری از تاجران این روش حمل را برای واردات و صادرات کالاها اتخاب می کنند. در ادامه به بررسی کامل روش حمل و نقل کانتینری می پردازیم.

در صورتی که نیاز به راهنمایی و مشاوره برای حمل کانتینری کالا دارید لطفا فرم زیر را تکمیل کنید تا کارشناسان KSP در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.

حمل و نقل کانتینری چیست؟

حمل و نقل کانتینری چیست

به روش انتقال بارها و کالاهای مختلف با استفاده از کانتینر، حمل و نقل کانتینری گفته می شود.

در این روش، بارها در کانتینر های استانداردی از جنس فلز یا فایبرگلاس قرار داده می شوند. این کانتینر ها علاوه بر افزایش سرعت تحویل بار، به طور کامل از کالا های مورد نظر محافظت می کنند.

حمل کانتینری در مقایسه با روش های سنتی حمل و نقل، هزینه کمتری داشته و از فضای بزرگتری برای حمل بارها برخوردار می باشد. از گذشته تاکنون نیز حمل و نقل بارهای مختلف بوسیله انواع کانتینرها انجام می شدند و امروزه نیز این روش به مهم ترین روش تجارت بین المللی تبدیل شده است.

تاریخچه حمل کانتینری

تاریخچه حمل و نقل کانتینری

کانتینر ها یکی از اختراعات ساده و در عین حال پرکاربردی هستند که با تغییر صنعت حمل و نقل جهان باعث جابجایی ساده تر بارها و کالاهای مختلف به بنادر مختلف دنیا شدند.

این جعبه های بزرگ فولادی در سال ۱۹۵۶ توسط مالکوم مک لین (Malcolm McLean) وارد صنعت حمل و نقل دریایی شد. اولین کشتی های کانتینری، نوع تبدیل شده نفتکش ها بودند که توسط مالک تجارت باربری آمریکا در مسیر سیتل و آلاسکا به کار گرفته شدند.

مدل های اولیه کشتی های کانتینری با ۳۸ فوت طول (۱۱.۵۸۲۴ متر) توانایی حمل حدود ۶۰۰ کانتینر را داشتند. امروزه طول کوچکترین کانتینرهای مورد استفاده به چیزی در حدود ۴۵ فوت (۱۳.۷۱۶ متر) می رسد.

انواع کشتی های کانتینری

انواع کشتی های کانتینری

برای حمل و نقل کانتینری از انواع کشتی ها استفاده می شود. به طور کلی کشتی های کانتینری براساس ابعاد، نسل و سال ساخت و… در دسته بندی های زیر قرار می‌ گیرند:

کشتی های Panamax: این کشتی ها دارای ابعاد مشخص با ظرفیت حداکثر ۴۵۰۰ TUE هستند که با داشتن ۳۲۶ متر طول و ۳۲.۳ متر عرض، با اندازه باربری در کانال پاناما مطابقت دارند.

کشتی های Post Panamax: این نوع کشتی ها در مقایسه با Panamax بزرگتر هستند و با داشتن ظرفیت بیش از ۴۵۰۰ TUE برای حمل و نقل کانتینری پیشنهاد می شوند.

کشتی های Feeder: این کشتی ها با داشتن ظرفیت کمتر از ۱۰۰۰ TUE برای حمل و نقل بین کشورها و بنادر مختلف کاربرد دارند.

کشتی های Feedermax: این کشتی ها با داشتن حداکثر ظرفیت ۳۰۰۰ TUE در مسیرهای بین المللی برای حمل بار های بزرگ با حجم بالا استفاده می شوند.

کشتی های Suezmax: این نوع کشتی ها با داشتن ابعاد مناسب برای عبور از تنگه سوئز و حمل نفت کاربرد دارند و ظرفیت آن ها بالغ بر ۱۲۰۰۰ TUE است.

کشتی های Post Suezmax: این کشتی ها در مسیرهای تنگه سوئز استفاده می شوند و از کشتی های Suezmax بزرگتر هستند.

کشتی های Ultra Large: این نوع کشتی با داشتن ظرفیت ۲۰ تا ۲۴ هزار TUE در حمل و نقل بین المللی کانتینری کاربرد دارد و شامل کشتی های نفتکش و کشتی های حامل کانتینر است.

کشتی های Post Malaccamax: این مدل از کشتی ها برای حمل و نقل کانتینری کاربرد داشته و می توانند از تنگه مالاکا عبور کنند.

انواع کانتینر در حمل و نقل دریایی

انواع کانتینر دریایی

در روش حمل و نقل کانتینری انواع کانتینرها با توجه شرایط و نوع بار مورد استفاده قرار می گیرند. انواع کانتینر با توجه به ابعاد و اندازه، نوع جنس و… شامل دسته بندی های زیر می شوند:

کانتینر عمومی: این نوع کانتینر در اندازه های ۱۰ و ۲۰ و ۴۰ فوت (۳، ۶ و ۱۲ متر) ارائه می‌ شود و بیشتر برای حمل و نقل کانتینری انواع محموله های خشک و معمولی کاربرد دارد.

کانتینر تاشو: این کانتینر با داشتن کناره های جمع شونده برای حمل و نقل کالاهای مختلف به کار می رود و به جابجایی ایمن محموله کمک می کند. از کانتینر تاشو برای حمل و نقل کالاهای بزرگ مثل ماشین آلات سنگین، تجهیزات ساختمانی، قرقره های بزرگ و… در ابعاد ۲۰ فوت (۶ متر) و ۴۰ فوت (۱۲ متر) استفاده می شود.

کانتینر دو در: این مدل کانتینر که به صورت تونلی طراحی شده، دارای دو درب برای بارگیری و تخلیه می باشد. حمل و نقل با استفاده از کانتینر دو درب ۲۰ یا ۴۰ فوتی (۶ یا ۱۲ متری) بهترین روش برای بارگیری دو نوع کالای مختلف محسوب می شود.

کانتینر رو باز: این نوع کانتینر بدون سقف طراحی شده و برای محموله هایی با ارتفاع بالا مناسب است.

کانتینر پهلو باز: این کانتینر شبیه به کانتینرهای معمولی طراحی شده و مجهز به یک جفت درب دو تایی اضافه است. این ویژگی باعث دسترسی سریع به بار شده و حمل محموله هایی با حجم و ابعاد بزرگ را آسان تر کرده است.

کانتینر عایق دار: این نوع کانتینر با کنترل دمای تنظیم شده، یک کمپرسور مکانیکی برای گرم کردن یا خنک کردن هوای داخل دارد. از این رو برای حمل و نقل طولانی مدت مواد شیمیایی، مواد بیولوژیکی، داروها، خون و اندام ها مناسب می باشد.

کانتینر یخچالی: این نوع کانتینر با داشتن واحد های گرمایشی و خنک کننده برای حمل محموله های حساس به دما به کار می رود.

 

انواع محموله در حمل و نقل کانتینری

انواع محموله در حمل و نقل کانتینری

در حمل و نقل کانتینری محموله های مختلفی به بنادر و کشورهای مختلف ارسال می شوند. برخی از این کالاها عبارتند از:

  • مواد غذایی مثل شکر، روغن، غلات و…
  • کالاهای مصرفی مثل لوازم خانگی، لوازم الکترونیکی، اسباب بازی، لباس و…
  • مواد اولیه صنعتی مثل فلز، چوب، مواد شیمیایی و…
  • محصولات صنعتی مثل ماشین آلات، قطعات خودرو، وسایل نقلیه و…

مزایای حمل و نقل کانتینری

حمل و نقل دریایی کانتینری مزایای زیادی دارد. از جمله این مزیت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روش استاندارد حمل و نقل بین المللی
  • امکان حمل کالاهای مختلف از نظر جنس و ابعاد
  • داشتن امنیت و ایمنی بالا
  • هزینه پایین تر نسبت به سایر روش های حمل و نقل بین المللی
  • سرعت بالا در ارسال
  • قابلیت بیمه شدن کانتینر

شرکت حمل و نقل بین المللی کانتینری

شرکت حمل و نقل بین المللی کانتینری

کارآمد سپندار پارس (KSP) به عنوان یکی از بهترین و بزرگترین شرکت های حمل و نقل کانتینری دریایی با برنامه ریزی دقیق و قیمت گذاری شفاف، شما را برای ارسال محموله های مختلف از بندر مبدأ تا بندر مقصد همراهی می کند.

در این مجموعه تمامی بارها با رعایت ایمنی بالا و برخورداری از بیمه حمل و نقل دریایی، بسته بندی و آماده ارسال می شوند.

کشتیرانی کارآمد سپندار پارس در تلاش است تا با حفظ کیفیت ارائه خدمات در سطح بین المللی رضایت تمامی مشتریان خود را جلب نماید و خوشبختانه تاکنون نیز در این امر موفق بوده است.

جمع بندی

یکی از بهترین روش های حمل و نقل در سطح بین الملل، حمل دریایی با کانتینر است. در این روش بارگیری و تخلیه بار به روشی استاندارد و ایمن انجام می‌شود. البته حمل و نقل بار با کانتینر ممکن است به دلیل نیاز به تجهیزات خاص هزینه نسبتا بالایی داشته باشد. اما در مقابل، این روش برای ارسال بار با هر حجم و ابعادی کاربرد دارد و می تواند شرایط خاصی را برای نگهداری از انواع کالاها فراهم کند.

شما برای انجام انواع حمل و نقل دریایی کانتینری می توانید از طریق شماره تماس ۲۲۹۱۳۵۲۶-۰۲۱ با کارشناسان ما در کارآمد سپندار پارس در ارتباط باشید. همچنین واتساپ سایتبه صورت شبانه روزی پاسخگوی تمامی سوالات شما عزیزان می باشد.

سوالات متداول درباره حمل و نقل کانتینری

برای انجام خدمات حمل کانتینری نیاز است که این موارد را مورد بررسی قرار دهیم:

  • ابعاد و وزن کانتینر
  • مسیر حمل و نقل
  • نوع بار
  • محل بارگیری و تخلیه بار
  • رعایت مقررات بین المللی حمل دریایی

تعین نرخ دقیق حمل و نقل کانتینری به طور کلی به ابعاد و وزن بار، نوع بار ارسالی و بندر مبدأ / مقصد بستگی دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان کارآمد سپندار پارس در تماس باشید.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *