کشور چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا، انواع مختلفی از کالا های خود را به کشور های زیادی از جمله ایران وارد می کند. از طرفی چون چین روابط تجاری بسیار خوبی نیز با ایران دارد از همین رو حمل دریایی به چین از بنادر ایران با حجم قابل توجهی انجام می شود.
در این مقاله شرایط، مراحل و نحوه حمل دریایی بار به چین را مورد بررسی قرار می دهیم.
اهمیت تجاری حمل دریایی به چین
صادرات به کشور چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا همواره مورد توجه تاجران سایر کشورها بوده و از این طریق کالاهای مختلفی به این کشور ارسال می شود.
به دلیل روابط تجاری مناسب ایران با چین نیز این فرصت برای تاجران ایرانی فراهم شده که بتوانند کالاهای مورد نیاز را از طریق حمل و نقل دریایی به این کشور صادر کنند.
این مورد غالبا به منظور گسترش تجارت بین المللی و توسعه کسب و کار در حیطه بین المللی انجام می شود و از همین رو بسیار حائز اهمیت است.
مهم ترین بنادر برای حمل دریایی به چین
کشور پهناور چین دارای چندین بندر مهم تجاری است. همین امر موجب تسهیل حمل دریایی از ایران به چین شده است. از میان بنادر چین بندر شانگهای با بیش از ۱۸۰ لنگرگاه بزرگترین بندر تجاری این کشور محسوب می شود.
از جمله مهمترین بنادر چین که برای حمل و نقل دریایی بسیار مناسب هستند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بندر شانگهای
- بندر تایکنگ چین
- بندر نینگبو
- بندر ژوهای
- بندر فوشان
- بندر دالیان
- بندر نانتونگ
- بندر نانشا
- بندر شانتو
- بندر ووهان
- بندر ژوشان
- بندر شنژن
- بندر ونژو
- بندر ژیامن
- بندر گوانگژو
- بندر تیانجین
- بندر یونگ پو
- بندر شونده
- بندر ژجیانگ
- بندر جان جیانگ
روش های حمل دریایی کالا به چین
به طور کلی دو روش پرکاربرد برای حمل دریایی کالا به چین وجود دارد. این دو روش شامل حمل و نقل کانتینری و حمل و نقل فله ای هستند که خود آن ها به چندین بخش مختلف تقسیم می شوند. هر کدام از این دو روش شرایط ویژه ای دارند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
حمل دریایی کانتینری به چین
در حمل دریایی به چین به روش کانتینری، از کانتینر هایی به ابعاد ۲۰ تا ۴۰ فوت و حتی از نوع یخچالی آن استفاده می شود. فول کانتینر یا FCL زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که حجم بار به یک یا چند کانتینر می رسد. اگر کالا بسته بندی خاص یا حجم بالایی داشته باشد، بهترین روش استفاده از FCL یا فول کانتینر است.
همچنین زمانی که حجم کالای ارسالی کمتر از یک کانتینر باشد، اجاره یک کانتینر کامل مقرون به صرفه نیست. در این شرایط کالا به صورت کانتینر اشتراکی یا LCL جابجا میشود. در این حالت هزینه حمل بار با کشتی بین افرادی که بارهایشان درون آن کانتینر قرار دارد تقسیم می شود.
حمل دریایی فله ای به چین
یکی دیگر از روش های حمل دریایی به چین روش فله ای است. در روش فله ای محصولات بدون بسته بندی در کشتی های مخصوص بارگیری شده و به بندر مقصد منتقل می شوند.
با توجه به ساده بودن این روش نسبت به روش کانتینر، هزینه آن هم کمتر خواهد بود. روش فله ای بیشتر در انتقال بارهای خام فروشی مورد استفاده قرار می گیرد و یک روش ارزان به حساب می آید. محصولاتی که با روش فله ای جا به جا می شوند شامل شکر، گندم، خوراک دام، برنج و … هستند.
مراحل حمل دریایی به چین
ارسال بار به چین از طریق کشتی شامل چند مرحله مختلف و گذراندن پروسه ای خاص است. این مراحل با توجه به شرایط و نوع کالا ممکن است کمی متفاوت باشند. در ادامه مراحل کلی حمل بار از ایران به چین را بررسی می کنیم:
انتخاب شرکت حمل و نقل معتبر: برای حمل دریایی از ایران به چین لازم است با شرکتی همکاری کنید که بتواند کالای شما را حمل و ارسال کند. این مورد اولین گام برای این فرآیند محسوب می شود.
بسته بندی و آماده سازی کالا: برای حمل دریایی به چین ابتدا باید کالای مورد نظر به درستی بسته بندی و آماده ارسال شود. به دلیل طولانی بودن مسافت بین ایران و چین، نوع بسته بندی و آماده سازی آن برای حفاظت اهمیت زیادی دارد.
بررسی مدارک و قوانین حمل دریایی: قبل از ارسال کالا باید از تمامی قوانین مربوط به گمرک و حمل و نقل دریایی آگاه باشید و مدارک و مجوزهای لازم را دریافت کنید.
انتخاب نوع حمل دریایی: در ادامه شما می توانید کالای مورد نظر را به صورت فله ای یا کانتینری جابجا کنید.
تخلیه کالا از گمرک: پس از اینکه کشتی از ایران به بندر چین رسید، تشریفات گمرکی آغاز می شود. در این مرحله پرداخت مالیات، عوارض و تحویل کالا به مقصد انجام صورت می گیرد.
تحویل کالا: در این مرحله کالا به مقصد مورد نظر در چین تحویل داده می شود.
مدت زمان حمل دریایی به چین
مدت زمان حمل دریایی به چین به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمی توان یک زمان قطعی را برای آن در نظر گرفت. به طور کلی مدت زمانی که برای حمل دریایی کالا به بنادر این کشور تخمین زده می شود معمولا بین ۱۵ تا ۳۵ روز است.
هزینه حمل دریایی به چین
هزینه حمل دریایی به چین وابسته به عوامل مختلفی است. عواملی که در هزینه حمل بار با کشتی از چین به ایران اثرگذار هستند شامل موارد زیر می شوند:
- نوع قرارداد: نوع قرارداد FOB یا EX Works میان خریدار و فروشنده میتواند بر هزینه حمل دریایی به چین تاثیرگذار باشد.
- نوع کالا: نوع کالا یک عامل موثر دیگر در محاسبه هزینه حمل دریایی به چین است. برای مثال بارهایی نظیر گاز یا مواد شیمیایی که نیازمند حفاظت و مراقبت بیشتری هستند شامل افزایش هزینه ارسال بار می شوند.
- نوع روش حمل دریایی: یکی دیگر از عواملی که بر هزینه حمل و نقل دریایی به چین موثر است روش حمل و نقل است.
- هزینه بنادر: هزینه تخلیه بار و خروج بار از گمرک که اصطلاحا به آن THC گفته می شود، در بنادر متفاوت است. در واقع شرایط و مدارک لازم در هر کدام از بنادر متفاوت بوده و بهتر است از قبل استعلام آن دریافت شود.
برای استعلام هزینه حمل دریایی به چین کافیست از طریق شماره های درج شده در سایت با ما تماس بگیرید.
بهترین محصولات برای صادرات به چین
برای صادرات محصولات به چین ابتدا به نوع تقاضای کالا توجه کنید. با این وجود، واردات برخی از کالاها دارای سود قابل توجهی بوده و می توان در هر زمان با وارد کردن آنها از چین از سود بالای آن بهره مند شد.
بهترین محصولات برای صادرات به چین شامل موارد زیر هستند:
- مواد غذایی و محصولات کشاورزی
- مواد معدنی و محصولات پتروشیمی
- قطعات و تجهیزات صنعتی
- ماشین آلات سبک
- صنایع دستی
- مواد خام و کودهای شیمیایی
مزایای حمل دریای به چین
حمل دریایی به چین مزایای زیادی دارد. یکی از مهم ترین مزیت آن، امنیت بالا نسبت به حمل هوایی است.
همچنین احتمال آسیب به کالا در کانتینرها بسیار ضعیف است و به نوعی امنیت کالا در طول سفر کاملا حفظ می شود.
هزینه حمل کالا در روش دریایی نیز بسیار کم تر از روش های دیگر بوده و می توان کالایی با حجم بالا را با استفاده از این روش جابجا کرد.
شرکت حمل و نقل دریایی به چین
انتخاب یک شرکت حمل و نقل دریایی از چین که معتبر و باسابقه باشد برای امور تجارت و وادرات و صادرات کالا بسیار حائز اهمیت است. شرکت کشتیرانی کارآمد سپندار پارس با چندین نمایندگی رسمی در کشورهای مختلف و برخورداری از کارشناسان مجرب در پروسه حمل دریایی کالا از ایران به چین همراه و راهنمای شما می باشد.
تنها کافیست از طریق شماره تماس مستقیم سایت (۲۲۹۱۳۵۲۶-۰۲۱) و یا واتساپ سایت با کارشناسان KSP در ارتباط باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید.
جمع بندی
حمل دریایی به چین یکی از متداول ترین روش های حمل و نقل برای صادرات کالا به این کشور است. در این مقاله روش های حمل دریایی کالا به چین، مراحل و پروسه انجام آن، مدت زمان حمل بار، هزینه ها و سایر موارد مرتبط را بررسی کردیم و سعی بر آن شد تا توضیحات کاملی را در این زمینه ارائه نماییم.
در صورتی هم که برای حمل دریایی به چین نیاز به راهنمایی بیشتری دارید می توانید از طریق راه های ارتباطی موجود با ما در تماس باشید.